VAPAAEHTOISENA

Aloitin vapaaehtoisena v 2009 käytyäni Kauniaisten Lähiavun ja seurakunnan järjestämän kurssin. Tehtävänä on ollut auttaa vanhoja ihmisiä ja vammaisia esim asioinnissa ja käymisessä eri tilaisuuksissa sekä ulkoilussa.

 

Pisimpään autoin erästä mieshenkilöä n 10 vuotta, viime vuosina tapasin häntä kaksi kertaa viikossa. Kävimme yhdessä Villa Bredassa (välillä Tammikummussa ja Raamattuopistolla) ns.  tiistaikerhon kokouksissa, senioriyhdistyksen retkillä ja tiistaiseminaareissa sekä seurakunnan ystaväkerhon tilaisuuksissa joka toinen tiistai.

 

Tässä tehtävässä olen oppinut paljon. Tiedän millaista on elämä yksin vammaisena, mitä apua siinä tarvitaan ja miten voin auttaa. Olen samalla tutustunut moniin muihin ihmisiin Kauniaisissa.

 

Olen myös toiminut vapaaehtoisena avustajana eli luokkavaarina Mäntymäen koululla. Aloitin sen syksyllä 2015 luokalla 1 D. Nyt nämä lapset ovat jo luokalla 6 D. Yleensä olen käynyt koululla yhtenä päivänä viikoittain ja ollut läsnä luokassa koko koulupäivän. Koronapandemian takia käynnit piti keskeyttää.

 

Vapaaehtoistoiminta on sukupuolittunutta. Lähiavussa ja koulussa lähes kaikki vapaaehtoiset ovat naisia, urheilussa vapaaehtoiset ovat miehiä.