HULEVEDET RIESANAMME

Ns. hulevedet ovat uudehko ilmiö, josta ei aikaisemmin  juuri kuullut mainittavan. Se, että taivaalta tulee vettä ei tule muuttumaan jatkossakaan. Suuremmat tontit ja väljempi rakentaminen estivät hulevesi-ilmiön.

 

Hulevesi on seurausta nykyisestä kaavoituksesta ja rakentamisesta. Kun tontilla ennen oli yksi rakennus, joka peitti vain aika pienen osan tontin pinta-alasta, oli luonnollinen sadevesien imeytymisala suuri.

 

Nyt samanlaiselle tontille tulee kaksi rakennusta, jotka vievät suuren osan tontin kokonaispinta-alasta. Vakiintunut on myös tapa asfaltoida suuri osa ei rakennetusta alasta eli kun imeytymispinta-ala on entiseen verrattuna todella pieni, seurauksena on, että hulevedet ajautuvat asfaltoidulta alueelta kadulle ellei muuta luonnollista imeytymismaata ole vieressä.

 

Lainsäätäjäkin on joutunut ottamaan tapahtuneen kehityksen huomioon. Ellei vesi voi poistua ongelmitta omalta tontilta, on se johdettava  HSY:n  hulevesiverkostoon. Tästä lähtee kiinteistölle lasku.

 

Edellä  kuvatusta syystä olisikin kyettävä vaikuttamaan siihen, että tontteja ei asfaltoitaisi vaan tilalla olisi nurmikkoa, pensaita tai puita. Viihtyisyyskin lisääntyisi ja kuvattu muutos sopisi vihreyttä ja kaunista luontoa rakastaville granilaisille.

 

Tapani Jääskeläinen, valtuuston jäsen