ANTERO

Olen ensisijaisesti 9-vuotiaan lapsen isä, toissijaisesti varavaltuutettu Kauniaisissa ja jälleen ehdolla kunnallisvaaleissa.

 

Demarina Kauniaisissa saa kuulla kaikenlaista ja kaveritkin haukkuvat samppanjasosialistiksi. Se on vain oikein, sosialidemokratiaa tarvitaan täälläkin. Viimeisen viiden vuoden globaalit käänteet ovat saaneet minut pysymään politiikassa mukana. Sivistys on ainoa vastalääke nouseville autoritaarisille arvoille. Tämä pätee globaaliin, kansalliseen ja kunnalliseen politiikkaan. Järjen ääntä tarvitaan.

 

Toimin filosofian ja yhteiskuntaopin opettajana Kauniaisten lukiossa ja koen työni jatkeeksi puolustaa sivistysarvoja myös politiikan puolella. Sivistyksen arvostus on viime vuosina kokenut kolauksen.

 

Tähän sopien olen kulttuurivaliokunnan jäsen. Lasten, nuorten ja toki kaikkien ikäisten oikeus harrastaa ja kokea elämyksiä on Kauniaisissa korkea arvo, ja tätä aion puolustaa ja edistää jatkossakin.

 

Työni opettajana antaa minulle myös hyvän näköalan opetuksen ja ylipäänsä koulutuksen kehittämiseen Kauniaisissa. Resurssit ja laatu pitää pitää korkealla tasolla. Vähemmän hötkyilyä ja enemmän perustehtävien hyvää hoitoa!

 

Vapun alla kantautui huolestuttavia uutisia nuorten ja lasten pahoinvoinnin lisääntymisestä eikä haastatellun asiantuntijan mukaan syynä ole pelkästään koronan aiheuttama poikkeustila. Opiskelijoilta odotetaan koulun uudistusvimmassa lasten ja nuorten ikätasoon sopimatonta itseohjautuvuutta.

 

Sivistyksellisen perustyön edistämiseksi on siis käytävä kamppailua. Tämän eteen teen työtä opetustyössäni, mutta myös valtuutettuna lupaan pitää tämän asia näkyvillä.